NUTRACEUTICAL CHARACTERISTICS OF WINE IN HEALTH PROMOTION AND WELLNESS CONTEXT
Abstract
Abstract: The authors present a brief overview of the history of wine in a historical, cultural, religious and medical context. They also attach a description of the results of their own investigation. They provide an overview of the content of polyphenols, particularly resveratrol, in samples of Moldovan wines, along with information about the content of resveratrol in wine in general. They present instruments to ASSESS the organoleptic properties and an example of a simple and inexpensive method to ASSESS the possible positive impact of regular, moderate wine consumption on immunity in humans. It is discussed the influence of the presence of ethanol and resveratrol in wine together on possible nutraceutical effects.Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autoři, kteří publikují v tomto časopise, souhlasí s následujícími body:
Autoři si ponechávají copyright a garantují časopisu právo prvního publikování, přitom je práce zároveň licencována pod Creative Commons Attribution licencí, která umožňuje ostatním sdílet tuto práci s tím, že přiznají jejího autora a první publikování v tomto časopisu.
Autoři mohou vstupovat do dalších samostatných smluvních dohod pro neexkluzivní šíření práce ve verzi, ve které byla publikována v časopise (například publikovat ji v knize), avšak s tím, že přiznají její první publikování v tomto časopisu.
Autorům je dovoleno a doporučováno, aby zpřístupnili svou práci online (například na svých webových stránkách) před a v průběhu redakčního řízení jejich příspěvku, protože takový postup může vést k produktivním výměnám názorů a také dřívější a vyšší citovanosti publikované práce (Viz Efekt otevřeného přístupu).